Трудно е да си представите живота си без ютия. Това чудо

...
Трудно е да си представите живота си без ютия. Това чудо
Коментари Харесай

Как почистих ютията си само с оцет и стана като нова

Трудно е да си визиите живота си без ютия. Това знамение на технологията ни оказва помощ да изглеждаме спретнати от самото начало. Всяка година техниката става все по -съвършена, което доста опростява гладенето на нещата. Но всяка технология изисква грижи, както остарели, по този начин и усъвършенствани. И даже при най -внимателно потребление, с течение на времето се образуват въглеродни отлагания и котлен камък . Как да почистите загорялата ютия у дома?

Сблъсквал съм се с този проблем доста пъти. Опитах разнообразни средства: от скъпи химикали до национални способи. И се стопирах на един, най -ефективният и бюджетен. Премахвам замърсяванията с оцет . Той прави чудесна работа с пресни и остарели загорявания. Подходящ е даже и за модерни модели с функционалност пара.

Колко елементарно е да почистите ютията от замърсявания

Пригответе всичко належащо. За да почистите ютията, ще ви трябват:

оцет 9%;
памучни тампони;
ръкавици за отбрана на ръцете от оцетна киселина.

Трапезният оцет почти постоянно се предлага в кухнята. Оцетната есенция също е подобаваща. Тъй като е концентрат (70%), той би трябвало да се разрежда с вода в съответствие 1: 7.

Как да премахнете прясна нечистотия

Повечето неща могат да се гладят с една конфигурация на температурата. Но по -тънките и по -деликатни материи изискват специфичен метод. Ако забравите да зададете по -ниска конфигурация преди гладене, тъканта просто ще се стопи . В този случай не можете да избегнете залепването на частици от изгорели нишки на ютията. Ето по какъв начин бързо да ги изтриете.

Изчакайте ютията да се охлади леко. Ако е гореща, тогава когато оцетът се нанесе , парите ще стартират да се отделят . А вдишването им е рисково за здравето.

Докато ютията се охлажда, отворете прозореца, с цел да проветрите. Уверете се, че в стаята няма домашни любимци или деца.

Не забравяйте да носите ръкавици. Накиснете памучен тампон в оцет, след което нанесете върху нечистата зона за 30 секунди .

Накрая избършете зоната. Веднага ще видите по какъв начин изчезват въглеродните отлагания. Повторете процеса на други зони, с цел да почистите изцяло

Можете да употребявате този способ, за да отстрани котления камък в главната плоча .

Как да премахнете остарялата нечистотия

Ако не почиствате ютията дълго време , тя стартира да се плъзга по -лошо по облеклата, оставяйки следи. Същият оцет ще помогне за оправянето й. В този случай би трябвало да повторите стъпка 3, като увеличите времето до 1,5-2 минути. Не забравяйте, че ютията би трябвало да е студена и прозорците да са отворени.

Понякога мръсотията е прекомерно устойчива. Ако саждите настойчиво отхвърлят да се отмият, би трябвало леко да загреете ютията. И след изключване, повторете процедурата. Резултатът няма да закъснее.

За следващ път съм уверен, че най -простите способи работят най -добре. След разчистване по този метод ютията наподобява като нова. Не забравяйте от време на време да я изплаквате отвътре . Това също е значимо за качеството на оборудването. Как се справяте с този проблем вие.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР